17.11.2014.

Održan prvi nacionalni Erazmus+ informativni dan

 

 

U petak, 14. novembra 2014. godine je održan prvi Nacionalni Erazmus+ informativni dan na kome su predstavljeni otvoreni pozivi za projekte iz oblasti obrazovanja i omladine. Informativni dan su organizovali Fondacija Tempus-Erazmus+ kancelarija u Srbiji i Grupa “Hajde da” uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta i Delegacije EU u Republici Srbiji.


Erazmus+ je program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji će pokrivati period od 2014. do 2020. godine. Zemlje regiona Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija, imaju na raspolaganju regionalni budžet koji je Evropska unija obezbedila u okviru IPA sredstava (instrument predpristupne pomoći Evropske unije regionu Zapadnog Balkana) za učešće u Erazmus+ konkursima 2015.

 

 

 

Grupa „Hajde da…“ je u plenarnom delu predstavila mogućnosti ovog programa na polju međunarodne saradnje mladih a u paralelnim sesijama su predstavljene mogućnosti mobilnosti mladih (EVS i omladinske razmene) i mobilnosti omladinskih radnika (treninzi i umrežavanje). Budući da akteri iz Srbije mogu trenutno mogu da budu samo partneri na projektima (ne i nosioci), očekujemo da će tokom 2015-e biti obezbeđena i sredstva za delove programa koji će omogućiti mobilnosti mladih i omladinskih radnika iz Srbije. Dodatne informacije će pravovremeno biti dostupne na veb sajtu www.mladiuakciji.rs.

 

Sve prezentacije sa informativnog dana možete preuzeti sa sledećeg linka:
http://erasmusplus.rs/odrzan-prvi-nacionalni-erasmuslus-info-dan/?langkl=lat

 

 

 

 

Kontakt tačke u Srbiji:
logo Hadje da... logo Edukativni centar Kruševac logo Balkan IDEA Novi Sad
Partneri:
logo ministarstvo omladine i sporta logo Youth logo Salto logo Education, Audiovisual & Culture Executive Agency logo Ec europa logo TEMPUS logo ccp