10.06.2011.

ORGANIZACIJE IZ SRBIJE I U 2011-OJ OSTVARILE JEDAN OD NAJBOLJIH REZULTATA U OKVIRU PROGRAMU MLADI U AKCIJI

 

Grupa „Hajde da…“ kao Kontakt tačka za program Mladi u akciji EU sa zadovoljstvom može da konstatuje da su, nakon predaje projekat u februarskom roku (2011. godine) Programa Mladi u akciji EU, organizacije iz Srbije ostvarile jedan najboljih rezultata na Balkanu po broju odobrenih međunarodnih omladinskih projekata. Od ukupno 34 projekata koji su podržani na Balkanu, 13 je iz Srbije, što je isti broj odobrenih projekata kao u Makedoniji, ili za 5 više od zbirnog broja odobrenih projekata organizacijama iz Albanija, Bosne i Hercegovine i sa Kosova UNSC 1244.

U nastavku se nalazi pregled odobrenih projekata u februarskom roku u zemljama Balkana:

  • Srbija: 13
  • Makedonija: 13
  • Bosna i Hercegovina: 5
  • Albanija: 2
  • Kosova UNSC 1244: 1
  • Hrvatskoj i Crnoj Gori nije bilo podržanih projekata u ovom roku.

Ovde možete preuzeti detaljan spisak odobrenih projekata sa kratkim opisima – Odluke za rok februar  2011.pdf 

 

Nakon 2010-e koja je najuspešnija godine Srbije u programu Mladi u akciji sa 40 odobrenih projekta od strane Brisela i 45 akreditovanih organizacija za EVS, zadovoljstvo nam je da konstatujemo da se trend aktivnog učešća Srbije nastavlja i u 2011-oj i da je broj kvalitetnih omladinskih projekata koji dolaze iz Srbije u Brisel ostao na visokom nivou.

 

U promociji Programa u Srbiji Grupa „Hajde da…“ je imala kontinuiranu podršku od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i SALTO resurs centra za Jugoistočnu Evropu. Ova podrška je bila ključna za održavanje više desetina treninga, info-dana, seminara i promoci9ja širom Srbije pomoću koji je obučeno više od 700 organizacija, Kancelarija za mlade i predstavnika opština iz Srbije o tome kako mogu da koriste Program i informisano više desetina hiljada mladih o tome šta Program Mladi u akciji EU nudi mladima u Srbiji.

Trening

Kontakt tačke u Srbiji:
logo Hadje da... logo Edukativni centar Kruševac logo Balkan IDEA Novi Sad
Partneri:
logo ministarstvo omladine i sporta logo Youth logo Salto logo Education, Audiovisual & Culture Executive Agency logo Ec europa logo TEMPUS logo ccp