26.02.2014.

Registracija je za PIC broj u okviru Erazmus+

 

 

U novom Programa Erazmus+ (2014-2020), organizacijama/institucijama iz Srbije nije omogućeno da apliciraju kao nosioci projekata za aktivnosti koje se tiču međunarodne saradnje u domenu mladih (omladinske razmene, treninzi, EVS itd) tj. u aktivnostima koje su u programu Mladi u akciji bile u okviru Akcije 2. i pod-akcije 3.1. Evropska komisija je otvorila organizacijama/institucijama iz Srbije mogućnost da budu samo partneri na projektima.

Mi se, kao Kontakt tačka, iskreno nadamo da će se to promeniti i da će se (po nezvaničnim najavama) u drugoj polovini 2014. ili najkasnije početkom 2015. steći tehnički uslovi da aplikanti iz Srbije ponovo mogu da budu i nosioci međunarodnih projekata. Organizacije/institucije iz Srbije su u prethodnom programu Mladi u akciji pokazale da imaju odlične projekte i interesovanje u Srbiji za međunarodnu saradnju u domenu mladih je od 2008. godine raslo svake godine (više informacija u publikaciji: http://www.mladiuakciji.rs/pdf/MuA_Srbija-web_SR.pdf).

U međuvremenu, kako bi Vaša organizacija/institucija učestvovala kao partner u Erazmus +, potrebno je da je registrujete u okviru baze E. Komisije. Registracijom se dobija PIC broj (Participant Identification Code) koji će se u budućnosti koristiti kao u svakom projektu. To je broj koji se sastoji od 9 cifara i neophodan je za učešće u programu Erazmus+.

Više informacija o procesu registracije za PIC broj imate na ovom linku:

http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/organisations/register.html

Kratki video sa uputstvom za registraciju za PIC broj imate na ovom linku:

http://www.youtube.com/watch?v=1jkLGRAEaDo

Vodič za registraciju za PIC broj imate na:

http://www.erasmusplus.org.uk/sites/default/files/ECAS%20Registration%20Guide_0.pdf

Molimo vas da sva potencijalna pitanja i probleme pri registraciji za PIC broj uputite timu zaduženom za registraciju. Njihove podatke možete pronaći ovde:

http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/support/contact.html 

 

Grupa "Hajde da..." - Kontakt Tačka
za Program Erazmus+: Mladi u akciji

Ulica Kneza Danila 12/84, 11000 Beograd, Srbija,
Tel/faks: 011 3240 425,
hajdeda@mladiuakciji.rs
www.mladiuakciji.rs

 

Trening

 

Kontakt tačke u Srbiji:
logo Hadje da... logo Edukativni centar Kruševac logo Balkan IDEA Novi Sad
Partneri:
logo ministarstvo omladine i sporta logo Youth logo Salto logo Education, Audiovisual & Culture Executive Agency logo Ec europa logo TEMPUS logo ccp