07.12.2010.

ORGANIZACIJE IZ SRBIJE PONOVO OSTVARILE NAJBOLJI REZULTAT U OKVIRU PROGRAMU MLADI U AKCIJI


Grupa „Hajde da…“ kao Kontakt tačka za program Mladi u akciji EU sa zadovoljstvom može da konstatuje da su, nakon predaje projekat u septembarskom roku Programa Mladi u akciji EU, organizacije iz Srbije ostvarile najbolji rezultat na Balkanu po broju odobrenih međunarodnih omladinskih projekata. Od ukupno 27 projekata koji su podržani na Balkanu, 9 je iz Srbije što je za jedan projekat više od Makedonije ili jednako ukupnom broju projekata odobrenih organizacijama iz Albanija, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. U nastavku se nalazi pregled odobrenih projekata u februarskom roku u zemljama Balkana:

  • Albanija: 3
  • Bosna i Hercegovina: 2
  • Hrvatska: 0
  • Makedonija: 8
  • Srbija: 9 (ovde možete preuzeti detaljan spisak – Odluke za rok septembar 2010.pdf )
  • Kosovo, pod rezolucijom SB-1244: 1
  • Crna Gora 4
Nakon petogodišnjeg rada Grupe „Hajde da…“ u ulozi Kontakt tačke za Program Mladi u akciji i promovisanja ovog EU Programa u Srbiji želimo da čestitamo organizacijama iz Srbije na postignutom rezultatu i da poželimo i drugim organizacija, Kancelarijama za mlade i opštinama iz Srbije uspešno učešće u ovom programu u budućnosti. U promociji Programa u Srbiji Grupa „Hajde da…“ je imala kontinuiranu podršku od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i SALTO resurs centra za Jugoistočnu Evropu. Ova podrška je bila ključna za održavanje više desetina treninga širom Srbije pomoću koji je obučeno više od 500 organizacija, Kancelarija za mlade i predstavnika opština iz Srbije o tome kako mogu da koriste Program i informisano više desetina hiljada mladih o tome šta Program Mladi u akciji EU nudi mladima u Srbiji.


Baner - Trening

Kontakt tačke u Srbiji:
logo Hadje da... logo Edukativni centar Kruševac logo Balkan IDEA Novi Sad
Partneri:
logo ministarstvo omladine i sporta logo Youth logo Salto logo Education, Audiovisual & Culture Executive Agency logo Ec europa logo TEMPUS logo ccp